De Beste Tips om Snel bruin te worden

Hoe word je snel bruin ?
Snel bruin worden in Nederland is geen makkelijke taak. Zoals je misschien wel hebt gemerkt hebben we hier relatief gezien maar erg weinig zon. Als het zonnetje schijnt dan willen we het liefst allemaal zonnen om zo snel mogelijk bruin te worden. Helaas lukt dit niet altijd en feitelijk is het ook zo dat je enkele weken zon nodig hebt om snel een mooi bruin tintje te krijgen.

Toch zijn er genoeg tips die je kan toepassen om nog sneller bruin te worden en – zeker niet onbelangrijk- dat je kleurtje langer zichtbaar blijft. Deze tips zijn ook erg handig voor mensen die met geen mogelijkheid zelfs maar een beetje verkleuren en uiteraard voor de mensen die het verkleuringsproces graag sneller zien. Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet snel bruin worden?

Schrubben

Allereerst moet je voordat je in de zon gaat, je huid heel goed scrubben. Door te schrubben verwijder je al je dode huidcellen op je lichaam en daardoor is je huid “klaar” om bruin te worden. Doordat je dode cellen zijn verwijdert zal je veel sneller bruin worden, je bruine tintje zal mooier en egaler uitkomen en je kleurtje zal veel langer op je lichaam blijven.  Scrubben is niet alleen goed om snel bruin te worden maar ook voor de totale conditie van je huid, een aanrader dus om je huid gezond te houden.

Snel bruin worden door voeding

De makkelijkste manier om bruin zonder zon te worden.Je zult het misschien niet geloven maar ook voeding speelt een enorme rol bij het verkleuren van je huid. Vooral wortels en tomaten hebben een erg positieve werking op het sneller bruin worden van je huid. Dit betekent dat je dus tomaten, tomatensoep, wortels en wortelsap moet eten en drinken om sneller bruin te worden. Als laatste werkt het voedingsmiddel koper erg positief voor het verkleuringsproces. Koper bevindt zich o.a. in volkoren tarwemeel, paranoten, havermout en hazelnoten.

Zonkracht

Ongetwijfeld het belangrijkste van het snel bruin worden proces is de sterkte van de zon. Normaal gesproken is de zon redelijk fel tussen ’s ochtends 11 uur en ’s middags 5 uur , waarbij de zon het sterkst is tussen 12 uur en 2 uur. Dit is echter goed te controleren door naar het UV index te kijken op KNMI.nl. Hoe hoger het UV index, des te sneller je zal verkleuren en verbranden, smeer je dus altijd goed in. De perfecte UV index is 6. Bij een hogere UV index zal je eerder verbranden dan bruin worden en bij een lager UV index duurt het veel langer om snel bruin te worden.

Reflecteren

Als je gaat zonnen kan je het beste ergens zijn waar water, zand of sneeuw is. Deze reflecteren namelijk de zon waardoor je de dus extra veel zon op je huid krijgt. Wat uiteindelijk resulteert in het snel bruin worden van je huid. Dit verklaart ook waarom mensen die op wintersport zijn geweest vaak erg bruin thuis komen. (Soms bruiner dan ze op zomervakantie zijn geweest)

Bewegen

Voor het egaal bruin worden van je huid is bewegen een ware must. Naast het feit dat bewegen goed voor je lichaam is, vang je tijdens je activiteiten vanaf alle kanten zonlicht op je huid. Het is natuurlijk erg zwaar om te sporten (joggen, zwemmen, voetballen, wandelen, etc..) met 30 graden op je bol, toch is het om snel bruin te worden een echte aanrader. Vergeet niet om genoeg water te drinken!

Hardlopers zijn doodlopers

We snappen dat je heel snel bruin wilt worden, toch is het beter om je kleurtje in etappes op te bouwen. Hoe sneller je bruin bent des te sneller je kleurtje weer is verdwenen. Het is daarom goed (ook voor je huid in het algemeen) om iedere dag een klein beetje te zonnen in plaats van een paar dagen de hele dag. Ook met het verhoogde risico op huidkanker, is het advies altijd om rustig aan te doen.

Zonnen voelt heerlijk ontspannend aan, je kunt er beter door slapen en je word er blijer van (werkt goed tegen (winter)depressie). Maar het krijgen van huidkanker is geen geintje en deze tijdelijke ontspanningen wegen niet op tegen de risico’s. Dit betekent niet dat je vanaf nu de zon moet mijden, maar het wel binnen de proporties moet houden.

De stelregel is niet voor niets: alles voor ’te’ voor staat is niet goed, behalve tevreden. En smeer je altijd goed in met een zonnebrand.

Overige tips

Aftersun

Voor het langer behouden van je bruine kleurtje moet je je altijd na het zonnen goed insmeren met een aftersun. Dit werkt voor je huid erg verkoelend en vaak is je kleurtje de volgende dag egaler. Tegenwoordig zijn er ook aftersuns die speciaal gemaakt zijn om nog sneller te verkleuren. Ideaal voor mensen die echt poepie bruin willen worden.

Sneller een kleurtje krijgen door in te smeren met olie

Het bruin worden met olie is een goede tip maar wel eentje met risico’s. Het is namelijk heel erg slecht voor je huid en je zult erg snel verbranden. O.a. babyolie, olijfolie en zonnebloemolie helpen je om super snel bruin te worden. Als je dit gaat doen, let dan er goed op je huid en blijf nooit lang in de zon zitten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Pillen die je huid bruin maken

Er zijn tegenwoordig op de markt ook verschillende pillen die er voor zorgen dat je een mooi bruin tintje te pakken krijgt, zonder ook maar een straaltje zon op je huid te hoeven hebben gehad. In die snel bruin worden pillen zitten bepaalde stoffen in die je huidcellen sneller laten verkleuren, met als resultaat dat je erg snel met een mooi bruine tint rondloopt.

Jezelf bruin sprayen

Als je dit allemaal nog  niks vond. Kan je ervoor kiezen om bruin te worden door spray tan. Een veilige methode die je direct resultaat geeft. Je kunt jezelf spray tan toedienen of dit laten doen door een professional. Als je het zelf doet moet je oppassen dat je niet gedeeltes overslaat, dat ziet er nogal knullig uit. Verder mag je 8 uur na het sprayen niet sporten of douchen. Het resultaat blijft ongeveer één week zichtbaar.