De best geteste bruin zonder zon producten

Bruin worden zonder de zon of zonnebank? Dit kan je bewerkstelligen door drie verschillende zelfbruinings manieren. Dit is de spray tan, zelfbruinende lotion en natuurlijk de bruin worden pillen. Afhankelijk van hoe snel je resultaat wilt, of je het fijn vind om iets op je lichaam te smeren/sprayen en hoe bruin je wilt worden kan je een keuze maken uit één van de drie mogelijkheden. Bruin zonder zon is binnen handbereik, snel resultaat en helemaal niet duur.

De spray tan van Marc Inbane

De spray tan van Marc Inbane wordt gezien als één van de beste. Snel egaal bruin worden zonder vlekken en strepen.

Spray Tan

Sinds een korte tijd zijn er bruiningssprays voor consumenten op de markt. Deze zelfbruinende spray werkt namelijk het hele jaar door en geven u een mooie bruine tint. U moet de zelfbruinende spray wel om de paar dagen aanbrengen anders vervaagt het effect. De werkzame stof in deze zelfbruinende spray is DHA (dihydroxyaceton).

Het percentage van deze stof kan verschillen per product. Meestal is het percentage tussen de 5 en 12%. Veelal is het zo dat hoe hoger het percentage hoe dieper en donkerder de tint is. Deze stof zorgt ervoor dat de eiwitten (aminozuren) in de huid gaan verkleuren en veroorzaakt zo een bruine tint.

Sommige zelfbruiners producten zijn geschikt voor hetgehele lichaam en andere zijn speciaal voor het gezicht. Let hierop als u zo’n product aanschaft. Het is een kunst om een gelijkmatige bruining te krijgen omdat er nog wel eens vlekken willen ontstaan en vergeet ook geen plekken deze blijven namelijk wit.

Ga naar de beste spray tan producten

Je kan het beste na het douchen de zelfbruinende spray aanbrengen op een schone huid. Vergeet na het aanbrengen van de spray niet je handen te wassen anders kleurt de binnenkant van uw hand ook mee. Laat de zelfbruiner spray even intrekken voordat je jouw kleding aantrekt anders kan de spray nog afgeven. Gebruik de spray elke dag totdat de gewenste tint is bereikt en spray dan om de 4 dagen om de tint zo te houden.

Als u een spray wilt aanschaffen laat u zich dan goed informeren bij een goede drogisterij of winkel. Er zijn veel verschillende producten op de markt afhankelijk van uw soort huid. Kies daarom het juiste product voor uw huid. Een nadeel van de zelfbruiner spray is dat u deze moet aankopen en de zon gratis is. Vergeet ook niet dat de zelfbruiners geen enkele bescherming biedt tegen UV-stralen. U verbrandt net zo hard met of zonder spray. Als u toch een bruine kleur wilt hebben en u kunt de zon niet verdragen is dit wel een oplossing om er toch mooi bij te lopen.

Overigens kunt u zich ook professioneel laten sprayen bij de meeste schoonheid-specialist zaken. Deze zorgen ervoor dat u geen vlekken krijgt en hebben vaak een assortiment aan kleuren. De een wat donkerder dan de ander. Voor deze service betaald u natuurlijk ook aanzienlijk. Het is de ideale oplossing als u met een mooie bruine tint ergens op een feestje of andere aangelegenheid wilt verschijnen.

L’Oréal Paris Sublime Bronze Zelfbruinende lotion

De zelfbruinende serum van L’Oréal Paris is makkelijk aan te brengen, ruikt goed en trekt snel in de huid. Tot 2 weken een mooie egale bruine tint.

Zelfbruinende Lotion

Het laatste nieuwe op bruiningsgebied is de zelfbruinende bodylotion met een vleugje DHA. In principe is de werking van de zelfbruinende bodylotion identiek aan die van de spray maar bruint minder(snel).

De zelfbruinende lotion is veel makkelijker uit te wrijven en omdat hij minder sterk is, vlekt hij aanzienlijk minder. Nog een voordeel van de zelfbruinende lotion is dat die langer op je huid zichtbaar blijft maar dat het resultaat een paar dagen duurt eer het zichtbaar is. Het gaat daardoor wel een stuk geleidelijker. Mensen die je dagelijks zien zullen het op het eerste gezicht niet eens doorhebben.

Op de volgende punten kunnen de zelfbruinende lotions van elkaar verschillen:

  • De prijs uiteraard. Je hebt hele dure en goedkope lotions. Uit eigen ervaring blijkt vaak: goedkoop is vaak duurkoop. Lotions zijn niet extreem duur, vaak heb je voor onder de €20 een goed werkende lotion. Mocht je toch één of ander goedkoop huismerk willen proberen, sta dan niet raar te kijken als het resultaat om te huilen is.
  • De geur kan zeker een ‘dealbreker’ zijn. Zo heeft de ene lotion een lekker geurtje en stinkt de ander als de pest. Je kan dit het best zelf even ruiken in een drogisterij of zonneproductenwinkel. De ervaringen lezen op een website als bol.com maakt je vaak ook een stuk wijzer.
  • Geeft de lotion strepen? Iets wat je niet wilt, maar soms onvermijdelijk is door de slechte kwaliteit van het product.
  • Sommige zelf bruinende lotions geven je in record tijd een ‘overdreven’ bruin lichaam. Wil je slechts een iets donkerder tintje hebben? Neem dan een wat minder sterke lotion.

Bekijk de beste zelfbruinende lotions te gaan

Tanfaster is de beste bruiningspil

Op een natuurlijke manier bruin worden door je op een natuurlijke manier met de pillen van Tanfaster. De aminozuur L-Tyrosine geeft je lichaam haar natuurlijke bruiningsproces een boost. Ook word je van deze pillen positief, want het werkt tegen een depressie.

Pillen waar je bruin van wordt

Na onze mening de absolute topper als je:

  • Geen zin hebt om allerlei smeersels op je huid te gooien
  • Geen zin hebt om uren onder de zon te liggen
  • Geen zin hebt om een zonnebankkuur te volgen
  • Het risico niet wil lopen om te verbranden (waardoor je permanente huidschade krijgt)
  • Je gezonde stoffen in je lichaam wilt krijgen én een extra toevoeging.

Het resultaat bij het gebruik van pillen is minder snel en minder duidelijk. Logisch, door de natuurlijke stoffen word je eigen bruiningsproces opgaan geholpen. En je snapt dat als je 1 of 2 dagen in een matig sterke zon ligt, je niet direct bruin ben.

Maar op de lange termijn daarentegen blijft de kleur het langst op je huid zitten en zal je geen last hebben van vervellen.

Wij hebben verschillende bruin word pillen getest en zijn tot de unanieme conclusie gekomen dat Tanfaster de onverslaanbare kampioen is. De meeste pillen worden volgestopt met alleen betacaroteen. Dit bestandsdeel zit in wortelen en tomaten, en kan je prima zelf op natuurlijke wijze binnenkrijgen.

Bij Tanfaster is het actieve stof L-Tyrosine waar ze eigenlijk per toeval erachter zijn gekomen dat deze aminozuur zorgt voor verkleuring van de huid. Aanvankelijk kregen depressieve mensen dit voorgeschreven. Van hun depressie kwamen ze slechts gedeeltelijk af, maar hun huid was op z’n bruinst. Snel bruin worden zonder zon met pillen is de meest veilige en natuurlijke manier.

Bekijk de beste bruiningspil