Een gebruinde huid? Actiever seksleven en je ziet er slanker uit

Een bruine huid geeft je een beter seksleven en je ziet er lichter uit

Waarom zou je uren in de sportschool trainen om 3,5 kg af te vallen als je deze kilo’s ook optisch kunt verliezen door een bruinere huidskleur te krijgen? Je leest het goed: alleen het hebben van een bruine kleur laat jou er gemiddeld 3,5 kg lichter uitzien. Tenminste, als je een vrouw bent.

Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen gemiddeld 7 lbs (komt overeen met bijna 3,5 kg) lichter lijken wanneer hun huid zongebruind is. Het bleek ook dat vrouwen met een bruine tint eerder en sneller complimenten krijgen over hun lichaam dan wanneer hun huid niet bruin is.

Onderzoeksresultaten

50% van de ondervraagde vrouwen zegt dat ze meer complimenten krijgen van hun partner als ze een bruinere huid hebben. 59% zegt dat ze zichzelf slanker voelen met een bruine huid. 46% van de 2.000 ondervraagde vrouwen zeggen dat ze complimenten hebben gekregen over gewichtsverlies, terwijl er helemaal niets aan hun gewicht was veranderd.

Fake Bake: organiseert onderzoek over bruin worden en optisch gewichtsverlies

Sandra McClumpha is CEO van Fake Bake en de organisator van het onderzoek. Zij heeft het volgende gezegd: ”Aan het begin van de zomer worden vrouwen meer bewust van hun figuur, omdat er meer ‘vlees’ te zien is.”

“Uit de resultaten van het onderzoek zien we hoe makkelijk je een paar kilogrammetjes kan ‘verliezen’ zonder op dieet te hoeven te gaan. ”

“Door het gebruik van ‘fake tan’ kan je op een veilige manier kleur aan je huid toevoegen. Zodat iedere vrouw zelfvertrouwen krijgt die ze nodig heeft om in de zomer in haar bikini op het strand te liggen. Want hoe bruiner vrouwen zijn hoe dunner vrouwen zich voelen.”

Kleding staat beter en seksleven verbetert

45% van de ondervraagden vrouwen zegt dat alleen het hebben van een bruinere huidskleur hen een beter seksleven geeft. Maar niet alleen in bikini en zonder kleren voelen vrouwen zich fijner ook met kleding aan zegt 67% dat alles net even iets mooier staat dan voorheen. Ook durven vrouwen veel gewaagdere kleding te dragen als ze hun huid hebben voorzien van een tintje.

 

Te lang in de zon liggen is niet zonder gevaren

Gevaren en risico’s te lang in de zon liggen

De onderzoekers hebben gemerkt dat de angst op schadelijke risico’s van het te lang in de zon liggen bij steeds meer vrouwen een issue wordt. 51% van de 2000 ondervraagde vrouwen is (deels) geswitcht van zonnebaden naar ‘nep bruin’.

Geen slechte trend, omdat er in het Verenigd Koninkrijk alleen al ieder jaar meer dan 67.000 nieuwe gevallen van huidkanker zijn die (in)direct te maken heeft met de zon. Vaak komt dit omdat de Britten extra snel bruin willen worden en daarom onverantwoord lang in de zon blijven.

Tegengaan van huidkanker

Sandra McClumpha is een samenwerking aangegaan met de huidverzorgingsinstantie RAFT. Samen willen zij kinderen onder de 18 jaar bewust maken over de gevaren van te lang zonnebaden en het alsmaar stijgende percentage huidkanker patiënten. Hun doelstelling is om op iedere middelbare school een huidkanker preventie handleiding te hebben.

We leven met z’n alle in een cultuur waarin we de zon aanbidden. Daarnaast kan je tegenwoordig voor zeer lage prijzen op vakantie gaan naar landen waar de zon nog langer, feller en sterker schijnt. Wat ons nog meer blootstelt aan de gevaren van de zon en de consequenties zoals huidkanker.

Conclusie: let goed op met bruinen in de zon en probeer (deels) te vervangen met nep bruin

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen zich op alle fronten beter voelen als zij een bruin tintje hebben. Wat ook het onderzoek blijkt is dat het niet uit maakt of deze bruine tint nu op natuurlijke wijze of op onnatuurlijke wijze is verkregen.

Wees zuinig op je huid

In het kader van ‘wees zuinig op je lichaam’ raden wij je aan om het zonnebaden binnen de perken te houden. Als je in de zon ligt, doe het dan wanneer de zon niet te sterk is en smeer je altijd in met een zonnebrandcrème met een zo hoog mogelijke factor. Nep bruin door middel van pillen, crèmes en spray tan is tijdelijk en 100% veilig. Huidschade die je oploopt door de zon is permanent en zal zich nooit meer herstellen.

Laat een reactie achter